reacties? suggesties? mail naar marc@deliedjeskrant.nl
select language: Nederlands English

DeLiedjeskrant.nl
Maandag 22 april 2024 |
Hoofdredactie: Marc De Koninck |
Uitgever: Yriver Web Design | Prijs: gratis!
 
Hoe werkt deze krant?
Hoe blijf ik op de hoogte?

Opinie | 2018

Hoe Minder Contact...

Platenhoes Hoe Minder Contact...

 
 

Er was geen bakker meer om naar te lopen En ook de slager heeft het niet gered Alleen het bankkantoortje was nog open En daar zat Peter achter het loket Daar liep ze dikwijls eventjes naar binnen Wanneer ze met een geldprobleempje zat Dat stond ze waar hij bijzat te verzinnen Omdat ze dan contact met Peter had Maar op ‘n dag toen was daar op ‘n dichte deur gezet Wij zijn u voortaan graag van dienst op ‘t internet Want ABN heeft niets met z’n klant Al geeft die klant iets om Peter Peter staat op straat want Hoe minder contact, hoe minder contact Hoe minder contact hoe beter, hoe minder contact hoe beter Hoe minder contact hoe beter, hoe minder contact hoe beter Nu gaat ze bij de supermarkt kopen Dat is een eindje lopen door de stad Daar zag ze wat ze nooit had durven hopen Dat daar nu Peter aan de kassa zat En had ze daar haar spulletjes gevonden Betaalde ze bij Peter graag contant Omwille van die een luttele seconde Van contact met Peters hand Maar op een dag zei Peter: u moet pinnen nu voortaan En met die chip hier zou dat zelfs contactloos kunnen gaan Want Albert Heijn heeft niets met z’n klant Al geeft die klant iets om Peter Peter gaat eruit want Hoe minder contact, hoe minder contact Hoe minder contact hoe beter, hoe minder contact hoe beter Hoe minder contact hoe beter, hoe minder contact hoe beter En morgen zal ze zelf moeten scannen Omdat er dan geen kassa meer bestaat En Peter nergens meer is te bekennen Alleen nog maar het zelfscan-apparaat En als ze straks online gaat en thuisbezorgen laat Dan blijft ze maar in huis en hoeft ze nooit meer over straat Want Albert Heijn heeft niets met z’n klant Al geeft die klant iets om met Peter Peter staat op straat want Hoe minder contact, hoe minder contact Hoe minder contact hoe beter, hoe minder contact hoe beter Hoe minder contact hoe beter, hoe minder contact hoe beter Hoe minder contact hoe beter, hoe minder contact hoe beter

Tekst en muziek: Marc De Koninck
Copyright: © 2018

Platenhoes Hoe Minder Contact...


Doorsturen naar een vriend:    
of plaats hieronder een reactie:
Naam
U heeft geen naam ingevuld.

U heeft geen geldige naam ingevuld.

Uw naam is te lang; probeer afkortingen te gebruiken.
E-mail
 

U heeft geen e-mailadres ingevuld.

U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld.

Uw e-mailadres is te lang; probeer een ander.

(wordt niet aan anderen getoond)
Reactie
U heeft geen reactie ingevuld.

Uw reactie is te kort.

Uw reactie is te lang; probeer 'm in te korten.
   

Eerdere reacties:

Mirjam Vanlaer schreef op za 21 mrt 2020 om 00:32:41
Anno 2020 weer helemaal actueel. Zo vrij geweest om het in een FaceBook-groep te delen (Grave Events). Heerlijk liedje om ontspannen slapen te gaan ook.
Ton Theunissen schreef op za 1 sep 2018 om 16:36:53
Beste Marc, Jij hebt het weer geflikt! Een belangrijke versobering van de klantenbenadering van onze dienstverleners heb je in een heel toepasselijk liedje weten te verwoorden. Jouw kwaliteiten als tekstschrijver komen steeds weer naar voren met veel originele teksten. Groet en tot spoedig, Ton
Carel de Boer schreef op ma 27 aug 2018 om 12:29:30
Beetje mijmeren kan geen kwaad ,maar moet zeggen bij Carrefour scan je met een handscanner steeds zelf tijdens de wandeling door de winkel je te kopen artikelen Bij de kassa hoeft niets op de band ,de kassa heeft je persoonlijke scan automatisch opgeslagen .Dan even je betaling scannen en klaar is Miep of Kees .Gelijk verlost van het gedrag van een of andere sacherijnige mafkees achter de kassa
Yvonne schreef op za 25 aug 2018 om 12:54:28
Ik ben blij dat ik je gisteren even heb ontmoet.....Daar werd ik vrolijk van.
Hanke schreef op vr 24 aug 2018 om 20:31:56
Voelt wel triest ...
Peter de Vos schreef op vr 24 aug 2018 om 17:42:35
Scherpe tekst, voelde me wel heel persoonlijk aangesproken; maar mijn overtuiging blijft dat persoonlijk contact zei het in een soort golfbeweging van belang zal blijven tezijn.....(wij zijn nog geen robots of opblaaspoppen al of niet voorzien van stringetje..) Peter en Jacqueline.
Alwin Klaver schreef op vr 24 aug 2018 om 12:27:40
Dag Marc, Ja ook hier in het kleine Limmen is AH overgegaan tot zelf-scannen. De klanten staan nu ook in de rij om het te mogen doen en zitten de kassameisjes en-jongens werkeloos achter de kassaband en hebben nu de tijd om hun weekendcapriolen uit te wisselen.
Ronald Naar schreef op vr 24 aug 2018 om 00:05:23
Ha Marc, wat sla je de spijker weer op z'n gevoelig kopje. Graag nodig ik je dit jaar weer uit voor een happening. Ik hoop je te ontmoeten!
Erik Fleuren schreef op do 23 aug 2018 om 22:46:00
Hele goede tekst Marc, want daar gaat t wel naartoe. Lekker allemaal thuis en geen contact meer, of via Whatsapp, en internet ??
jeanine schreef op do 23 aug 2018 om 22:15:10
wat een scherpe tekst weer Marc!!

Copyright © 2008-2024 DeLiedjeskrant.nl
Alle rechten voorbehouden.

Terug naar de voorpagina