reacties? suggesties? mail naar marc@deliedjeskrant.nl
select language: Nederlands English

DeLiedjeskrant.nl
Maandag 15 juli 2024 |
Hoofdredactie: Marc De Koninck |
Uitgever: Yriver Web Design | Prijs: gratis!
 
Hoe werkt deze krant?
Hoe blijf ik op de hoogte?

Leven & Liefde | 1972

Roosje (1972)

Platenhoes Roosje (1972)

 
 

Ik ben gisteren weer verwend Je houdt ’t niet voor mogelijk Ze zei mijn naam is Roosje En ik ben hier niet bekend Dat heeft ze niet betreurd Ze is maar met me meegegaan Ik vroeg ’r waarom bloos je En toen was ’t zo gebeurd Dat zijn zo van die dingen Die ik uit zou willen zingen Van de hoeken van de straten Op het midden van het plein De mensen stromen samen Ze fluisteren mijn naam en Ze luisteren wat zou dat voor ’n Vreemde vogel zijn Ik heb vannacht een poosje In het bed van Roosje doorgebracht Ze is zo zoet ze is zo zacht Ze heeft me min of meer verkracht Nu de dag is aangebroken Ben ik nog wat van de kook Zweef ik op m’n dunne vleugels door de stad Zo gaat ’t mij zo vaak Tjonge jonge wat een leven Elke week een keer of zeven Is het ongeveer wel raak Met Roosje of met Pop Met Toosje of Renate Ik kan ’t maar niet laten Dus er zit niks anders op Dat zijn zo van die dingen Die ik uit zou willen zingen Van de hoeken van de straten Op het midden van het plein De mensen stromen samen Ze fluisteren mijn naam en Ze luisteren wat zou dat voor ’n Vreemde vogel zijn Ik heb vannacht weer een moment Het allerhoogst geluk gekend Maar bij wie was ’t nou ook weer Ik weet ’t werkelijk niet meer ’t Was voor allebei een feest Dat moet voldoende zijn geweest 'k Denk allang weer aan de volgende keer Dat zijn zo van die dingen Die ik uit zou willen zingen Van de hoeken van de straten Op het midden van het plein De mensen stromen samen Ze fluisteren mijn naam en Ze luisteren wat zou dat voor ’n Vreemde vogel zijn Maar ’k heb nu een poosje Enkel aan Roosje nog gedacht Zo was zo zoet ze was zo zacht Als ze nog maar op me wacht ’k Denk niet dat ik ooit een keer ’n Ander nog probeer Nee dat had ik nooit van mij verwacht Dat zijn zo van die dingen Die ik uit zou willen zingen Van de hoeken van de straten Op het midden van het plein De mensen stromen samen Ze fluisteren mijn naam en Ze luisteren wat zou dat voor ’n Vreemde vogel zijn Ze luisteren wat zou dat voor ’n Vreemde vogel zijn

Tekst en muziek: Marc De Koninck
Copyright: © 1972

Platenhoes Roosje (1972)


Doorsturen naar een vriend:    
of plaats hieronder een reactie:
Naam
U heeft geen naam ingevuld.

U heeft geen geldige naam ingevuld.

Uw naam is te lang; probeer afkortingen te gebruiken.
E-mail
 

U heeft geen e-mailadres ingevuld.

U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld.

Uw e-mailadres is te lang; probeer een ander.

(wordt niet aan anderen getoond)
Reactie
U heeft geen reactie ingevuld.

Uw reactie is te kort.

Uw reactie is te lang; probeer 'm in te korten.
   

Eerdere reacties:

Ange de Beer schreef op wo 17 jun 2020 om 22:49:47
Vrolljk lied en ze herkenbaar 1972.... Mooie tijden en mooi weergegeven Marc
Etteke schreef op ma 15 jun 2020 om 23:23:49
Ja, dat waren nog eens tijden. Heb er het staartje nog van meegemaakt. Jammer dat nu weer geldt dat je als man de bink bent en dat je als vrouw eigenlijk toch wel als slet wodt gezien.
Hanke Sleper schreef op ma 15 jun 2020 om 20:23:16
Heerlijk, wat een vrolijkheid! Gelukkig dat je het nu ter gehore brengt! Zou toch jammer zijn als we het nooit gehoord hadden! Nogmaals, heerlijk vrolijk!
Leo van de Pas schreef op ma 15 jun 2020 om 19:59:38
Dat waren nog eens tijden, Marc!
Ton Theunissen schreef op ma 15 jun 2020 om 19:58:21
Toen ik zojuist jouw nieuwe liedje 'Roosje' voorbij zag komen dacht ik meteen: Ik ga dat aan mijn kleidochter Roos (15 jaar) toesturen. Bij nader inzien heb ik dat toch maar niet gedaan, Marc.?Niet te min, een heerlijk lied.

Copyright © 2008-2024 DeLiedjeskrant.nl
Alle rechten voorbehouden.

Terug naar de voorpagina