reacties? suggesties? mail naar marc@deliedjeskrant.nl
select language: Nederlands English

DeLiedjeskrant.nl
Donderdag 30 mei 2024 |
Hoofdredactie: Marc De Koninck |
Uitgever: Yriver Web Design | Prijs: gratis!
 
Hoe werkt deze krant?
Hoe blijf ik op de hoogte?

Opinie | 2018

Overal Bejaarden

Platenhoes Overal Bejaarden

 
 

Tot voor kort stond ‘t openbare leven Onversneden in het teken van de jeugd Er was een wet al was die nog zo ongeschreven Wat niet sexy, hip en jong is, dat niet deugt Je zag ook nooit zo heel veel ouwe mensen buiten Maar buiten waar de jeugd ‘t voor het zeggen had Daar trekken heden even traag als niet te stuiten Hele kuierende kuddes door de stad Overal bejaarden, hele nesten, hele haarden Hele bussen, treinen, schepen zijn bejaarden aan 't verslepen Hele bendes, hele bataljons je ziet ze In hele pelotons op elektrieke fietsen En misschien komt ook iets paranoïeds bij Maar al die immigrantenstromen zijn er niets bij En de grote vraag die luidt dan ook vandaag Wat te doen aan de bejaardenplaag Ze storten zich op de cultuur- en onderwijssectoren Theaters, bibliotheken, volksuniversiteit Musea, salsaklassen, zin in zen en smartlapkoren De senioren zijn een bijbelse calamiteit Heb ik een goeie dag dan heeft het iets vermakelijks Maar zie ik al die knarren knoeien in zo’n restaurant Dan krijgt ’t al bij al voor mij vooral ook iets onsmakelijks Je kan er niet meer aan voorbij je ziet in heel het land Overal bejaarden, hele nesten, hele haarden Hele bussen, treinen, schepen zijn bejaarden aan 't verslepen Hele bendes, hele bataljons je ziet ze In hele pelotons op elektrieke fietsen En misschien komt ook iets paranoïeds bij Maar al die immigrantenstromen zijn er niets bij En de grote vraag die luidt dan ook vandaag Wat te doen aan de bejaardenplaag Wel gaan we nu subtiel proberen hen te reduceren Pensioenen zijn gekort, bejaardenhuizen dichtgedaan We smeren ze die penningen met Niet Reanimeren! En nu ook zelfgekozen levenseindepoeiers aan Maar ach het blijft behelpen, het is symptoombestrijding Dat zet in onze polder heus geen zoden aan de dijk Wie doet er nu iets rigoureus, wie neemt er hier de leiding Het gaat toch zo niet langer meer, het kan niet meer want kijk: Overal bejaarden, hele nesten, hele haarden Hele bussen, treinen, schepen zijn bejaarden aan 't verslepen Hele bendes, hele bataljons je ziet ze In hele pelotons op elektrieke fietsen En misschien komt ook iets paranoïeds bij Maar al die immigrantenstromen zijn er niets bij En de grote vraag die luidt dan ook vandaag Wat te doen aan de bejaardenplaag

Tekst en muziek: Marc De Koninck
Copyright: © 2018

Platenhoes Overal Bejaarden


Doorsturen naar een vriend:    
of plaats hieronder een reactie:
Naam
U heeft geen naam ingevuld.

U heeft geen geldige naam ingevuld.

Uw naam is te lang; probeer afkortingen te gebruiken.
E-mail
 

U heeft geen e-mailadres ingevuld.

U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld.

Uw e-mailadres is te lang; probeer een ander.

(wordt niet aan anderen getoond)
Reactie
U heeft geen reactie ingevuld.

Uw reactie is te kort.

Uw reactie is te lang; probeer 'm in te korten.
   

Eerdere reacties:

Alwin Klaver schreef op ma 8 okt 2018 om 18:12:19
Oh, wat herkenbaar en wat een leuk lied en tekst. Overigens ik geniet volop van mijn elektrieke fiets en mijn bergschoenen want ik doe dapper mee met al die grijze mensen en kale mannen.
Jan Willem Gast schreef op vr 5 okt 2018 om 12:52:17
Welluidend karikatuur, maar wel wat wrang... Wij kopen voorlopig maar geen elektrieke fiets!
henk keijzer schreef op vr 5 okt 2018 om 12:06:23
Marc, weer een leuk lied voor wellicht volgend jaar bij ZIEL! Quinten had het er ook al over dat herhaling wel leuk zou zijn. P.S. één concurrent ben je al kwijt. Arme Koos A.
Maarten. Huygen schreef op do 4 okt 2018 om 23:10:01
Een nieuwe Marc-klassieker, Beatrijs dacht even Jules de Corte te horen. Maar toen was er niet zo’n plaag. Over niet al te lange tijd ga ik eraan meedoen.
Pien schreef op do 4 okt 2018 om 22:50:10
Ha Marc, goed lied hoor maar niet in het verzorgingshuis laten horen hoor want dan vliegen de rollaters je om de oren

Copyright © 2008-2024 DeLiedjeskrant.nl
Alle rechten voorbehouden.

Terug naar de voorpagina