reacties? suggesties? mail naar marc@deliedjeskrant.nl
select language: Nederlands English

DeLiedjeskrant.nl
Maandag 17 juni 2024 |
Hoofdredactie: Marc De Koninck |
Uitgever: Yriver Web Design | Prijs: gratis!
 
Hoe werkt deze krant?
Hoe blijf ik op de hoogte?

Regio | 2005

De Merel (in de boom in de Marikenstraat)

Platenhoes De Merel (in de boom in de Marikenstraat)

 
 

Ik vraag me wel eens af wanneer ik wandel door de stad Hoe lang de wederopbouw nog moet duren Ze hebben nu m'n leven lang de tijd gehad En nog wil dit geen stad zijn van allure Ik loop hier toch in wezen door een vorstelijk domein Van singels en van lanen en van pleinen Waarom moeten er nog zoveel zere plekken zijn Die maar eindeloos liggen te kwijnen Zo loop ik me aan een hoop te storen Totdat, opeens... moet je horen Er zingt een merel in de boom in de Marikenstraat Boven het pleintje met het kleine monument Ik weet niet hoe jou dat lentelied vergaat Maar als je er de weemoed in herkent Zie je de school die daar al zoveel jaren niet meer staat Je hoort het kinderspel dat niet meer klinkt Als boven in de boom in de Marikenstraat De merel zingt Ik weet 't wel ik stop er ook een tikkeltje venijn in Wanneer ik weer 'ns lekker lig te nuilen Toch loop ik op de Hessenberg ech wel de woestijn in Toch blijft Plein '44 om te huilen Waarom zijn ze hier altijd zo benepen en benauwd Waarom kan 'n besluit hier nooit 'ns kloek zijn Waarom wordt die stadsbrug nog altijd niet gebouwd En waarom moet die donjon van doek zijn Deze stad brengt mij te weinig in vervoering Al zijn er ook momenten van ontroering Er zingt een merel in de boom in de Marikenstraat Boven het pleintje met het kleine monument Ik weet niet hoe jou dat lentelied vergaat Maar als je er de weemoed in herkent Zie je de school die daar al zoveel jaren niet meer staat Je hoort het kinderspel dat niet meer klinkt Als boven in de boom in de Marikenstraat De merel zingt

Tekst en muziek: Marc De Koninck
Copyright: © voorjaar 2005

Platenhoes De Merel (in de boom in de Marikenstraat)


Doorsturen naar een vriend:    
of plaats hieronder een reactie:
Naam
U heeft geen naam ingevuld.

U heeft geen geldige naam ingevuld.

Uw naam is te lang; probeer afkortingen te gebruiken.
E-mail
 

U heeft geen e-mailadres ingevuld.

U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld.

Uw e-mailadres is te lang; probeer een ander.

(wordt niet aan anderen getoond)
Reactie
U heeft geen reactie ingevuld.

Uw reactie is te kort.

Uw reactie is te lang; probeer 'm in te korten.
   

Eerdere reacties:

Alwin schreef op ma 18 feb 2019 om 23:28:12
Zal dit seizoen jullie optreden missen waarbij je dit nieuwe lied ongetwijfeld zou lanceren. Dank voor dit gevoelige lied dat bij mij herinneringen oproept aan het bommardement op mijn geboortedorp in april 1945 door een vergissing van de geallieerden. Er waren 58 doden en 150 zwaar gewonden te betreuren en daar waren meerdere schoolmaatjes bij.
Thea Eikhout schreef op vr 14 apr 2017 om 19:07:34
Waar kun je een cd van deze liedjes kopen
Peter Beker schreef op ma 3 nov 2014 om 23:40:04
Wat een geweldig leuk lied. Het raakt de diepe kern in een ludiek jasje. Ik zoek de hele CD met dit soort liedjes van Marc de Koninck. Waar te krijgen ?

Copyright © 2008-2024 DeLiedjeskrant.nl
Alle rechten voorbehouden.

Terug naar de voorpagina